Inspiratie

Op Facebook is een inspirerende trailer te zien over de documentaire
''Heal Documentary'' over het zelf-helend vermogen.
De behandelingen in mijn praktijk ondersteunen dit zelf-helende vermogen. In deze trailer wordt er kort ingegaan op deze materie.

Zelf-helend Vermogen en de kracht van gedachten
Er is steeds meer aandacht hiervoor en er wordt steeds meer bekend over de kracht van onze gedachten en overtuigingen op ons welbevinden en onze gezondheid.

Ziekte, prognose, gezondheid, angst.
Vaak regeert de angst. Onze negatieve gedachtepatronen voeren de boventoon en we hechten er veel waarde aan . In hoeverre zijn wij vrij om te ontdekken, om te experimenteren, te spelen, te leven? 

We willen zekerheid en niet voor verrassingen komen te staan....zeker niet als wij ziek zijn. De prognose die er gesteld wordt nemen wij voor wáár, als éénduidig en onontkoombaar gegeven. Zo worden onze overtuigingen en gedachten één richting opgestuurd, het pad vernauwt zich en ons weidse uitzicht wordt beperkt. 

Maar, wat gebeurt er als wij ons niet neerleggen bij het oordeel? 
Wat als wij naar ons zelf gaan luisteren, naar onze intuïtie, onze innerlijke roep om heling? 
Wat als wij onszelf kunnen bevrijden en onze cocon kunnen openbreken om onze eigen pad te volgen en de mogelijkheden gaan onderzoeken om te helen op een liefdevolle manier?

En een rijk pad te volgen, een kleurrijk en liefdevol pad...jouw pad.

Er is niet één weg, één zienswijze, één manier om te helen en gezond te worden of te blijven. Het meest effectieve pad om te helen is het pad dat bij jouw past, waar jij positieve waarde aan hecht, wat goed voor je voelt en waar je in gelooft dat het je echt beter maakt. Ongeacht of je het reguliere dan wel natuurgeneeskundige pad volgt.

Wat telt is de ruimte en vrijheid die jij jezelf geeft, het vermogen om je (emotionele) blokkades onder ogen te zien en op te ruimen en te vertrouwen op jezelf en  het leven dat je hebt gekregen.

Jij bent zelf het wonder,
durf te helen, durf te sterven, durf te leven.

Klik om trailer te zien: https://youtu.be/s5Hpm-6Inxc

Prachtige film over de kracht van ons hartMuziek is de sleutel naar mijn hart. Het verbindt en brengt eenheid met het grote geheel. Het geeft mij kracht en moed om in verbinding te blijven, ook als het leven zijn donkere kant laat zien.

Een grote wijze vrouw, inspiratiebron en voorbeeld (een lerares, zonder ooit in contact te zijn geweest) is voor mij Alice Herz Sommer. Muziek was haar leven en heeft haar kracht gegeven om haar hart te laten spreken, anderen te raken en te helpen.
De documentaire over haar zegt genoeg...

Muziek brengt leven.
Een mooie documentaire over Dr. Jenny heeft mij ooit diep geraakt en geïnspireerd. De film ging over een veelzijdig en begaafd man. Hij had een groot hart voor zijn medemens, de natuur en kunst. In zijn werk als arts en natuurkundige ontwikkelde hij een enorme passie en gedrevenheid om de scheppende kracht van klanken te onderzoeken en vast te leggen. Hij heeft diepgaand onderzoek gedaan naar het vormende vermogen van geluid en kwam er achter dat iedere toon een eigen vorm aanneemt in de materie. Geluid is de basis van vorm. 

Zo vormt geluid en muziek meer dan je voor mogelijk houdt.
Helaas is de documentaire die ik gezien heb over het leven en werk van Dr. Jenny niet te vinden op internet.
In het volgende filmpje zien we een paar van zijn geluidsproeven.

TED TALK van Brené Brown 
over de kracht van kwetsbaarheid.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten